ugeavisen.png
ugeavisen.png
  • Søg
  • Menu
E-aviser og tillæg
E-aviser og tillæg

Etik og rettelser
Etik og rettelser

Du er her: Forside  -  Egtved Posten  -  Nu er det Rune og Jens der har det forkromede overblik

Søg
Du er her: Forside  -  Egtved Posten  -  20 år med kød på krogen
Søg
Bettina og Aksel Grosen glæder sig til at kunne fejre EGtved Slagtehus' 20 års jubilæum 26. april. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Bettina og Aksel Grosen glæder sig til at kunne fejre EGtved Slagtehus' 20 års jubilæum 26. april. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
For Ugeavisen.dk

20 år med kød på krogen
DEL Af Christina Møgelvang Mosegaard , chmo@jfmedier.dk
15. april 2019 kl. 10:11

Ægteparret Aksel og Bettina Grosen var i 1999 to unge mennesker i 20'erne med masser af forventninger da de åbnede Egtved Slagtehus. I dag 20 år senere, kan de fejre en succes der ikke er til at tage fejl af.

Egtved: Fredag 26. april byder parret Aksel og Bettina Grosen indenfor til åbent hus, når de fejrer, at Egtved Slagtehus har eksisteret i 20 år.

På dagen åbner de i bogstaveligste forstand huset op, hvor alle interesserede får mulighed for at komme om bag kulisserne og se, hvor alt det levende kommer ind for i sidste ende bliver til pølser, stege, fars og mere til; altså selve slagteriet, dog uden medarbejdere denne dag. De holder nemlig fri så de kan fejre jubilæet med alle der kommer.

Og fejring bliver der en del af på dagen, hvor der blandt andet i et opstillet telt bydes på lækre sager til mave og gane, krydret med gode tilbud i butikken.

  • Men tingene kommer jo ikke af sig selv. Man skal hele tiden sørge for at udvikle sig og følge med.
Bettina Grosen, medejer af Egtved Slagtehus

Som tiden går... bliver der udviklet

- Ja, det er godt nok utroligt som tiden går stærkt. Allerede 20 års jubilæum... konstaterer Bettina Grosen med et eftertænksomt blik, og siger i samme åndedrag.

- Men tingene kommer jo ikke af sig selv. Man skal hele tiden sørge for at udvikle sig og følge med.

Og det er netop, hvad Aksel og Bettina Grosen sammen med deres ansatte har kæmpet for at gøre i alle årene; De er blandt andet kendt for udelukkende at gøre brug dansk kød, og de bestræber sig på, at gøre brug af så mange lokale leverandører som muligt, plus at dyrevelfærd er noget de altid har været opmærksomme på.

Som nogle af de seneste skud på stammen af videreudvikling, er deres relativt nye pølsemageri, som blev etableret i 2018. Her har de ansat pølsemager Lars Theilgaard, der sammen med Aksel Grosen udvikler og producerer et stort udvalg af velsmagende pølser.

Og her er det næste skridt på vejen at blive godkendt til både at kunne forarbejde kød økologisk. Det er dog en længere og rimelig omfattende process man skal igennem, inden man kan få en økologisk godkendelse. Men Aksel og Bettina Grosen venter tålmodigt.

Butikken fået nyt liv

I forbindelse med slagtehuset på Brudesøvej 1 ligger også butikken, hvilket den har gjort i alle årene. I den senere tid har den fået større og større betydning for Egtved Slagtehus, den er blevet større og mere optimeret.

- Vi har sat meget mere fokus på vores butik, hvor udvalget af varer er blevet større, og så synes vi, det er en kæmpe fordel, at kunderne hos os kan købe kød til meget rimelige priser. Her springer man jo alle de fordyrende led over, når man køber direkte fra egen produktion, forklarer Aksel Grosen.

Indenfor det seneste år har Egtved Slagtehus også fået indrettet et køkken, hvorfra de kan

tapasretter og meget andet godt ud af huset til hele oplandet.

Mange år frem endnu

Indenfor det seneste årti, især, har mange slagterbutikker måtte dreje nøglen om, hvilket blandt andet vidner om, at det ikke altid er nemt at drive den slags geschæft. Og de hårde tider har de da også oplevet hos Egtved Slagtehus. Men nu har de holdt ved i 20 år - blandt andet med nøgleord som "udvikling" og "dansk kød", og det stadig ret unge slagterpar har da også et håb om, at de kan få lov til at blive ved med at gøre det de gør i mange år frem endnu.

Ugens mest læste

Deltag her
Salon Papillon lukker og slukker efter 14 gode år
Deltag her
Julen gik gennem gaderne i Bredsten
Deltag her
Lokal energibundt indstillet til pris
Deltag her
Egtved Smedje går all in på service
Deltag her
De arbejder sammen om at få ting til at ske
Deltag her
Sikken en juledag i Egtved
Deltag her
Nyrenoverede familieboliger på hjelmdrupvej fanger manges interesse
Deltag her
En mangfoldig verden af glas, keramik og maleri
Deltag her
Fem spørgsmål til Egtved Antenneforening: Derfor kan vi ikke bare vende ryggen til YouSee

Seneste nyt

En mangfoldig verden af glas, keramik og maleri
Månedens kunstner: En mangfoldig verden af glas, keramik og maleri
Egtved Smedje går all in på service
Fem spørgsmål til Egtved Antenneforening: Derfor kan vi ikke bare vende ryggen til YouSee
Sparekassen Kronjylland kåret som Danmarks bedste arbejdsplads
Se det fine juletræ
Kom og smag på julens vine og portvine
25 års jubilæum i LEGO Koncernen
Lis Kristiansen, Egtved, 90 år
Måske bofællesskab kunne være vejen frem

Seneste nyt

Lokal energibundt indstillet til pris
Klumme: Nu tændes tusind julelys...
De arbejder sammen om at få ting til at ske
Salon Papillon lukker og slukker efter 14 gode år
Julen gik gennem gaderne i Bredsten
Sikken en juledag i Egtved
Kroen er lukket: Lungekræft og konflikt spænder ben for videre drift
Hun blev formand på vej hjem fra Afrika
Sæsonen på Randbøldal Museum lukkede med poetisk udstilling
Fællesspisning med flæskesteg og mandskor
Nu blev der lys i det meget høje træ
Deltag her
Læs mere her
Black friday bliver til black week i Egtved... fra onsdag
Deltag her
Læs mere her
Esbjerg Ribe Varde Tønder
Nyrenoverede familieboliger på hjelmdrupvej fanger manges interesse
Deltag her
Læs mere her

Jysk Fynske Medier

Alle ugeaviser under ugeavisen.dk er en del af Jysk Fynske Medier. Læs mere om koncernen her:

  • ❯ Læs mere om koncernen
Ugeavisen.dk forside